Op zoek naar
het zwarte goud

De Beste Koffie's blog

Hier houden we je op de hoogte rond de ontwikkelingen van De Beste Koffie van Nederland.

De Beste Koffie lanceert twitterbot

Zou het niet leuk zijn als...

Dat zijn vaak de eerste zes woorden waarmee nieuwe ideeën geboren worden. Zo ging het ook met deze nieuwe twitterfunctionaliteit van De Beste Koffie.

Zou het niet leuk zijn als je de naam van een stad zou kunnen tweeten en dat je dan vliegensvlug de top 3 beste koffiespots van die stad terug zou krijgen?”. Afijn, wij dachten dat dat inderdaad wel leuk zou zijn, dus zijn we aan het programeren geslagen. Veel koppen koffie later is dan eindelijk het moment hier dat we onze twitterbot aan jullie voor willen stellen.

Het werkt als volgt

  1. Stuur via Twitter een bericht dat begint met @debestekoffiein.
  2. Achter @debestekoffiein plak je de naam van een stad of dorp, bijvoorbeeld:
  3. Verstuur. Onze bot gaat direct op zoek naar de stad en stuurt je een twitterbericht terug met de top drie van díe stad. Natuurlijk doen we er ook een link bij zodat je weet waar ze te vinden zijn.
  4. Dat is het. Simpel en snel de beste koffie in 140 tekens! En natuurlijk gratis.

Vernieuwd 2012 in...

Beste koffieliefhebber,

Het jaar 2011 zit er weer op. Voor de Beste Koffie was het een heel mooi jaar, waarin we niet alleen steeds meer koffiespots op onze website hebben staan, steeds meer bezoekers ontvangen, maar ook steeds meer koffieproevers hebben mogen verwelkomen, die op hun beurt weer zorgen voor koffiebeoordelingen.

Deze groei was voor ons een motivatie om nog eens goed naar onze website te kijken. Op zoek naar punten van verbetering, op zoek naar onderdelen die we eens goed onder handen konden nemen. Zo zijn we de afgelopen weken bezig geweest met het vernieuwen van de spotpagina (je weet wel, de pagina met beoordelingen over elke koffiespot). Als (interactie)ontwerpers konden wij (Bart & David) eigenlijk niet anders dan de hele pagina op de schop te nemen.

Zo vind je er nu een duidelijker overzicht van alle beoordelingen, een representatie van de gemiddelde score en een uitnodigende manier van reacties plaatsen. Op deze manier hopen we dat de Beste Koffie nog meer een community wordt, waar we samen over koffie praten en samen ook de beste koffie zullen vinden.

spotmetamorphose

Wellicht zul je opmerken dat er aan de overige pagina's weinig veranderd is. Dat klopt. We zijn dan ook al bezig om ook die onderdelen van de website te verbeteren. Toch presenteren we nu de vernieuwde spotpagina, omdat we erg benieuwd zijn jaar jullie feedback. Heb je ideeën, tips of commentaar schroom niet om contact met ons op te nemen, via e-mail of via twitter.

Bedankt, en tot ziens

Bart & David,
de Beste Koffie van .nl