Even bijkomen bij De Pelikaan

De Pelikaan in Zutphen

Pelikaanstraat 9, 7201 DR Zutphen telefoon: 0575 – 51 20 24 website: www.de-pelikaan.nl

Koffiebox van Koffietje.nl

5 Beoordelingen

geef je mening
iMartijn
Bijzondere koffiezaak in Zutphen waar de eigenaar de koffiebonen zelf nog brandt. De kwaliteit kan daardoor wat wisselen is mijn ervaring, maar de belevenis is altijd leuk. De koffie wordt zeer luxe aangeboden, het personeel is heel attent en het koffiehuis en de koffiewinkel zelf zijn heel leuk en authentiek aangekleed.
  • Lungo 7.5
BrownBarista
Hier wordt een blend gebruikt van 12 bonen, genaamd de Espresso Arabica. De koffie wordt gedoseerd vanuit een reservoir en zonder weegschaal. Kwaliteit kan dus niet constant zijn. De espresso was vlak van smaak, weinig body met in de verte een licht zuurtje. De aankleding op het dienblad ziet er leuk uit, hoewel ik niet begrijp waarom er standaard slagroom geserveerd wordt bij een espresso.
  • Espresso 5.0
Douwe Egberts
De entourage van de Pelikaan is bijzonder. 's Ochtends kun je op het terras lekker in het zonnetje genieten van je koffie.

De koffie wordt geserveerd met een glaasje water, een deventer koek en een toef slagroom met likeurtje. Ziet er goed uit. Groot minpunt is dat de kwaliteit van het koffiezetten teveel fluctueert. (geen vaste barista!) de smaak (kwaliteit) van je bestelde koffie is daardoor erg wisselend.
  • Latte Macchiato 7.0
Meis 1
Meis
Koffie drinken bij de Pelikaan op donderdagochtend vroeg en daarna de markt op: een feestje met het carillion op de achtergrond. Op het terrras of binnen die heerlijke geur van gebrande koffie, de inrichting, mijn favorite scones, verukkelijke koffie, ik kan er uren zitten.
Erfgoed wat mij betreft moet het altijd zo blijven.
Niet missen als je een bezoek je brengt aan Zutphen, een aandenken vind je snel in de smaakvolletje spulletjes die ook verkocht worden.
  • Cappuccino 8.5
rbpmusic
Onbegrijpelijk dat deze plek zo populair is, want de cappuccino is echt onder de maat. Personeel onvoldoende geschoold, koffie smaakte naar niet grondig schoongemaakte machine, geen latte art. Melk wordt in heel grote plastic kan lange tijd ongecontroleerd opgewarmd. Wat een amateurisme voor zo'n koffie-speciaalzaak. Heel erg jammer.
  • Cappuccino 4.0