Even bijkomen bij De Koffiefabrique

De Koffiefabrique in Zaandam

De Locomotief | Station Koog Bloemwijk 61, 1541 mp Zaandam telefoon: 06-16896756 website: www.koffiefabrique.nl

Koffiebox van Koffietje.nl

4 Beoordelingen

geef je mening
RickBarends08
Hier drink je koffie. Echte koffie. De oprichter van deze zaak heeft meerdere baristas opgeleid die NLs kampioen zijn geworden en dat proef je terug in de koffie. Vers gebrande bonen, volle houbare melk voor de perfecte cappuccino met microschuim. Een smaakvolle espresso gemaakt door de combi van juiste hoeveelheid bonen, extractietijd en temperatuur. Kortom een geweldige zaak.
  • Cappuccino 9.0
  • Espresso 8.5
Andyamsterdam
Een koffiezaak die zijn cappuccino maakt met langhoudbare melk is geen serieuze koffiezaak. Toch doet de karaktervolle uitbating anders vermoeden. Daarom toch een 5, voor de sfeer en de aardige eigenaar.
  • Cappuccino 5.0
RickBarends08
RickBarends08 Als je niet eens weet dat houdbare volle melk het beste resultaat geeft voor het maken van microschuim op een cappuccino, dan kun je deze review totaal niet serieus nemen.
Andyamsterdam
Andyamsterdam "@RickBarends08 Als je niet eens weet dat houdbare volle melk het beste resultaat geeft voor het maken van microschuim op een cappuccino, dan kun je deze review totaal niet serieus nemen." De kwaliteit van het melkschuim van een cappuccino wordt bepaald door het microschuim EN de smaak van de melk. Een barista die ook maar enigszins kennis heeft van het opschuimen van melk heeft geen enkel probleem om met verse volle melk perfecte microschuim te creeren. Koffiezaken van mindere kwaliteit willen of kunnen niet de moeite nemen om in zo'n baristacursus te investeren, en kiezen voor de langhoudbare variant van het koeiensap, omdat werkelijk iedereen daar microschuim mee kan maken. De smaak van de melk ten spijt.
RickBarends08
RickBarends08 Ik ben niet zo pretentieus om mensen online te gaan vertellen welke melk wel en niet lekker smaakt, dat laat ik aan de mensen zelf over. Immers is smaak persoonlijk. Ik wil wel zover gaan om mensen te onderwijzen in het feit dat de samenstelling van melk essentieel is voor de kwaliteit van het schuim. Hierbij gaat het om de combinatie van eiwitten/vet, en de temperatuur tijdens de verhitting van de eiwitten tijdens het maken van het schuim. Wellicht kunt u zich nog eens inlezen op dit onderwerp alvorens met wijsheden te gaan strooien die niet wetenschappelijk ondersteund worden. Oh, en 'moeilijk' (verse melk volgens u) gemaakt schuim is niet per definitie beter dan 'makkelijk' (houdbare melk volgens u) gemaakt schuim. PS: Truth Coffee (kaapstad) en The Cupping Room (Hong Kong) (Beide worden gezien als een van de beste koffiezaken ter wereld) maken hun cappuccinos gewoon met houdbare melk.
Andyamsterdam
Andyamsterdam @RickBarends08: je komt wel degelijk pretentieus over, maar dat terzijde, ik laat je graag in de waan. Langhoudbare melk - oftewel gesterriliseerde, oftewel gekookte melk - smaakt...als gekookte melk. En dat maskeert een deel van de aroma's van de koffie die niet door gepasteuriseerde melk gemaskeerd worden. En dat is wetenschappelijk onderbouwd. Bovendien: geen enkele serieuse koffiezaak hier in Amsterdam zal het in zijn hoofd halen om 'uit gemak' gesterriliseerde melk te gebruiken. Coffee Company, Buon Giorno, White Label Coffee etc etc gebruiken allemaal verse melk. En ja het is waar: zodra je buiten de grote steden komt stijgt het aantal gesterrilisseerde melkgebruikers dramatisch.
Linda2310
Ze hebben echt de lekkerste koffie. Ook hebben ze nu een hele leuke actie waarbij je een bakkie koffie koopt voor iemand die daar geen geld voor heeft. Hij hangt dan een bakkie Troost aan het raam en dan kunnen mensen echt gebruik van maken.

Echt een aanrader om hier langs te gaan.
  • Cappuccino 9.5
corentine
ik kom op veel plaatsen in Nederland waar ik dan koffie drink, maar bij de Koffiefabrique is het toch wel de lekkerste!

Meer dan de moeite waard, wel altijd lekker vol.
  • Americano 9.0