Wat een koffie bij The Village!

The Village in Utrecht

Voorstraat 46, 3512 AP Utrecht website: www.thevillagecoffee.nl

Koffiebox van Koffietje.nl

28 Beoordelingen

geef je mening
Jans 5
Jans
Heerlijke espresso so uit guatamala gedronken. Boontjes mee naar huis! Helemaal top! Relaxe sfeer en vriendelijk personeel
 • Espresso 8.5
Yomba uit Rotterdam 8
Yomba
Wat Sluiter zegt.
 • Espresso 9.5
sluiter uit Zoelen 34
sluiter
op 22??? wat is hier aan de hand. dit hoort alleen al in utrecht bij de top 3. het personeel is super vriendelijk, koffie geweldig. hier moet je echt geweest zijn om af te strepen van je bucket list koffie plaatsen. de inrichting en muziek moet je van houden, maar het gaat om de koffie
 • Cappuccino 9.5
dvr uit Utrecht 28
dvr
Ristretto beetje aan de zure kant naar mijn smaak.
 • Latte Macchiato 8.0
 • Ristretto 7.0
Vanuit-Utrecht
Had geen cappuccino maar een heerlijke flat white. Stroperig lekkere koffie en een romige melk. Voor sommige wellicht te sterke koffie of te romige melk. Heerlijk!
 • Cappuccino 9.0
Twanvdh
Na een reis door Zuid-Amerika waarin we veel verschillende koffieplantages hebben bezocht een positieve verrassing om hier in Utrecht uit te komen bij the Village waar ze werkelijk waar heerlijke espresso's en (niet geprobeerd) ook naar verwachting heerlijke andere koffie's bereiden (kom ik nog wel snel op terug). Leuk ingerichte ongedwongen zaak en daarnaast door inkoopbeleid ook erg verantwoord met veel aandacht voor verbeteren productieproces en omstandigheden van lokale koffieboeren. Kom hier zeker snel terug!
 • Espresso 9.5
Co-ffie
Koffie voor de geoefende drinker. Mooie zaak, prima koffie met een caffeïnestoot. Dagverse melk voor de cappucino! Gewoon van de super om de hoek. Keuze uit diverse verse koffiesoorten.

Waar bij drukte de aandacht voor de koffie wel eens wordt vergeten, was hier ondanks de stress toch tijd om een goede kop te serveren. Little Green Bag combi met Cappuccino niet naar smaak van mijn partner. Maar dagverse melk is wel een pré!

Alleen wanneer ze zeggen dat er nog ergens plek is, kan dat betekenen dat je bij iemand mag aanschuiven aan tafel. Social bonding. Let eens op de houders voor suiker en roerstaafjes op de tafel.
 • Cappuccino 8.5
 • Espresso 8.0
1
Koffiemaling was "little green bag". 100% arabica blend van 50% ethiopie, 25% Kenia en 25% Costaricaanse bonen. Ethiopische bonen zorgen voor een milde (zoete) smaak. Verschillend dan de reguliere blends van voornamelijk Zuidamerikaanse bonen. Je moet ervan houden. Prima voor espresso's, maar minder geschikt voor melkbasis koffie's. Kopje helaas niet voorverwarmd en daardoor snel koud. De Latte van mijn partner gezet met dagverse melk, absoluut een pre.

Kleine maar sfeervolle ambiance. Het "kringloopinterieur" past prima bij de locatie. Hier draait het om koffie, niet om een designinrichting, goede ondernemersbasis om met minder kapitaal te starten.

Kom er zeker terug en ga zeker de andere blends proberen. De kennis bij de verschillende barrista's zit er wel, maar kan zeker nog groeien om voor iedereen een perfecte koffie te zetten.
 • Americano 8.5
Coffee033 uit Amersfoort 17
Coffee033
Wat moet je erover zeggen?

Zodra je hier je koffie hebt besteld is alle aandacht alleen nog maar voor jouw kopje koffie. Zoals het hoort.

Deze heren leggen de lat voor de rest van Nederland.
 • Cappuccino 9.5
 • Espresso 9.5
Ms Moustache
They just know..
 • Cappuccino 9.0
koffiekim
Hele fijne cappuccino. En leuke inrichting/sfeer
 • Cappuccino 9.5
kmta 4
kmta
Fijne eigenzinnige sfeer, hier zouden we meer koffieplekjes van moeten hebben. Soja latte smaakt erg goed.
 • Latte Macchiato 8.0
Vegas Resident
Na mijn bezoek aan Megusta nog even langs The Village geweest. De sfeer die in de zaak hangt spreekt mij enorm aan. Nu een dubble ristretto genomen. Smaakte beter dat de vorige keer.
 • Ristretto 8.5
Vegas Resident
Vriendelijke ontvangst, aardige barista's en een fijne sfeer.
Jammer dat de koffie niet aan mijn verwachting voldoet.

Mijn ristretto was niet slecht, goede temperatuur, mooie creme laag.
Ik vond de afdronk iets te bitter.

Mijn Flat White was gewoon waardeloos!
Dit verwacht je gewoon niet bij een koffie bar.
"Haastige spoed is zelden goed"
Het was best druk in deze kleine zaak maar de sfeer is relaxed en ik had niet snapte niet waarom deze vriendelijke barista niet de moeite neemt om iets meer zijn best te doen om een fatsoenlijk product neer te zetten.

Ondanks dat ik mijn ristretto prima smaakte, denk ik niet dat ik deze zaak nog een keer bezoek. Vooral het feit dat er in een staal van 50 meter twee andere koffie bars zitten die de moeite waard zijn voor een bezoek.
 • Cappuccino Scuro 5.5
 • Ristretto 7.5
Jochem1974
veel over gehoord, en we waren een dagje in Utrecht afgelopen zaterdag. We werden hartelijk begroet door de barista en bestelde een espresso en een cappuccino. Wat ik een heel jammer vond is dat de espresso al gezet was en 'overgeschonken' werd in een nieuw kopje. Sorry maar dit kan niet, koffie was daardoor ook al erg afgekoeld. Weinig zitruimte in de ruimte en een beetje een raar sfeertje. Al met al was dit geen succes. Jammer
 • Espresso 4.5
Davidovich
Ik ben zelf barista en het is voor mij echt onbegrijpelijk waarom The Village zulke goede recensies krijgt. En met name van het AD, in hun koffietest.
Afijn, ben er twee keer geweest. De eerst keer cappuccino en espresso genomen. De cappuccino was LAUW, waardoor de smaak ook minder is. De espresso zonder cremelaag, 'keek' zo bij de koffie 'naar binnen'.
Het tweede bezoek: Twee maal cappuccino gedronken en wederom beiden niet op de juiste temperatuur, zelfs weer aan de lauwe kant, net als bij het eerste bezoek.
De zaak is minimaal ingericht, sterker, de aankleding is ronduit slecht. Minimale ambiance, maar maximale winst, denkt de eigenaar misschien.
Maar toch trekt deze zaak genoeg klanten en dat wijd ik aan de jonge, zeer vriendelijke bediening. Er komen hippe mensen, die genoegen nemen met een zitbank en een paar slecht zittende stoeltjes en barkrukken. En die jonge mensen worden bediend met leuke muziek, beetje chill out.
Kortom, ben er twee keer geweest. Slechte inrichting, leuke sfeer, vooral door sympathiek personeel en leuk jong publiek, maar de koffie kan echt beter!
 • Cappuccino 4.0
 • Espresso 5.0
Co-ffie
Co-ffie Direct aangeven aan de Barista, dan krijg je nieuwe!
Mago 1
Mago
Bij de Plato werd ik doorgestuurd naar de village, waar ik al veel over gehoord had. Ben even gaan kijken en heb een kopje koffie besteld. De sfeer die er hangt en het type mensen spreekt mij niet aan, moet je van houden. De koffie was wel goed. Blijf bij me favoriete zaakje komen Brandmeesters. Overrated
 • Filterkoffie 6.0
Ananda1
heerlijke koffie, goede sfeer, top
 • Espresso Macchiato 9.5
Marijn1
what to say, just go
 • Cappuccino 9.5
romanista
Had the Unit, een Latte Macchiato met een shot Espresso. Vooral de sfeer was super relaxed nononse met muziek en een beetje alto. Mooie combi
 • Latte Macchiato 8.0
Menno 6
Menno
Leuke no nonsense uitstraling. Prettige (lange) nasmaak van espresso. Cappuccino ook uitstekend. Aanrader!
 • Cappuccino 8.5
 • Espresso 9.5
Marijn 1
Marijn
The Village is briljant! heerlijke koffie, veel variatie, perfect gezet en altijd met een vriendelijk gezicht. Goeie muziek en een informele sfeer maken dit de koffie hang-out van Utrecht.
 • Cappuccino 9.5
 • Americano 9.5
Koffiekaatje
Jammer dat je hier geen 10 kunt geven. Wat is dat voor Hollandse zuunigheid? Als ik de koffie perfect vind, is -ie een 10 waard. Hier dronk ik een perfecte wet cappuccino, met van dat schuim dat niet te schuimig is en waar je je lippen niet brandt aan de koffie eronder omdat het op een wonderlijke manier al een soort van mengt met elkaar.
Nadeel vind ik de tent zelf. Het is natuurlijk allemaal überhip met dj's en jonge mensen met fijne 5 o'clock shadow-baarden (niet de vrouwen). Maar dan staan er alleen van die schoolstoeltjes en die zijn allemaal bij elkaar gezet en dan is er een grote lege ruimte over en zit je uiteindelijk in het raamkozijn bovenop de foldertjes (van eveneens heel hippe feesten) van je perfecte koffie te genieten en naar de best wel harde (maar fijne!) muziek te luisteren. Naar buiten kijken kan niet want de ramen zijn beslagen. Maar goed, zolang ze zo goed beslagen ten ijs komen met die koffie, is dat allemaal niet belangrijk en kom ik hier zeker terug. Als mijn hippe leren jas terug is van de kleermaker tenminste.
 • Cappuccino 9.5
mike1977 uit Bemmel 6
mike1977
Leuke zaak lekkere cappu. Espresso vind ik iets minder maar ik hou ook niet zo van de lichte branding van caffenation maar das puur persoonlijk. Hij was wel top gezet.
 • Espresso 8.0
 • Cappuccino 8.5
Soetendorp
Top plek! Deze mensen weten wat koffie is!
 • Cappuccino 8.0
Bart uit Eindhoven 87
Bart
Prima cappuccino in een heel leuk tentje. Melkschuim was een beetje aan de dunne kant, met andere woorden; had wat voller mogen zijn, maar er zat wel een goede smaak aan. Dus overal een goede koffie! Vaker langs daar!
 • Cappuccino 8.5
fpansters
Hip, sfeervol koffiezaakje, dat net geopend is in het centrum van Utrecht. The Village heeft een vriendelijk huiskamer-gevoel waar vrienden en bekenden van de eigenaren in en uit lopen. Belangrijker is dat de medewerkers verstand van en passie voor koffie hebben. De cappuccino had mooi, zoet schuim en was in harmonie met de ietwat straffe, fruitige smaak van de espresso. In de Americano kwam deze smaak helemaal goed tot zijn recht. The Village is een aanrader!
 • Americano 8.0
 • Cappuccino 8.0
David uit Utrecht 27
David
Zoals fpansters al zegt: een leuk sfeervol nieuwe generatie koffiecafé midden in Utrecht. Ze delen wat DNA met één van mijn favoriete koffiecaƒés in Antwerpen: Caffènation.

De (filter-)koffie uit de Hario V60 was om te smullen. Vers gebrande Zambiaanse bonen maakten de koffie fruitig en rins - haast stroop. In de espresso kwamen de bonen iets minder tot hun recht, maar nog steeds bovengemiddeld lekker.
 • Espresso 7.5
 • Filterkoffie 9.0