Wat vind je van 't bakkie bij Restaurant Ivy?

Restaurant Ivy in Rotterdam

Lloydstraat 204, 3024 EA Rotterdam website: www.restaurantIvy.nl

Koffiebox van Koffietje.nl

2 Beoordelingen

geef je mening
wverboom uit Oud-Beijerland 4
wverboom
aardige en nette bediening. Koffie is lekker.
  • Americano 7.0
  • Espresso 7.5
due.caffe uit Son en Breugel 14
due.caffe

Bij restaurant Ivy is elke smaak verrassend, zo ook die van de koffie. Francois Geurds heeft een missie: koffie drinken zoals die bedoeld is. "Koffie is een bes en dus moet je de zuren proeven". Hier dus gėėn (alom gewaardeerde) 'typisch Italiaanse' espresso met een mokka ondertoon: te ver gebrande koffieboon. Francois is constant op zoek naar unieke smaken, bereidingen en authenticiteit. Hij is niet bang zijn visie 'op te leggen', zo ook niet bij de koffie (en thee!). De espresso (gewoon "koffie" bij Ivy) wordt zo misschien niet direct door iedereen gewaardeerd, maar als je hier gaat eten is de unieke koffie een logisch vervolg en eigenlijk een must. De koffie is zeer uitgesproken, verrassend, maar aansluitend bij de overige bijzondere smaakbelevingen bij Ivy. Mijn idee over koffie is er zeker door verruimd.
Niet iedereen zal het eens zijn met mijn waardering van de koffie en ikzelf kies elders met plezier een traditionele espresso, maar lager dan een 9 verdient de koffie hier absoluut niet. Kon deze koffie maar op meer plaatsen gedronken worden.
Maar niets blijft hetzelfde bij Ivy.. Onlangs is de 'cold drip' (cold brew) methode geintroduceerd; hiermee worden eigen koffie- en thee-extracten gemaakt. Ik heb nog niet mogen beleven hoe de koffie dan smaakt, maar ik hoop het zeer snel te kunnen ervaren.
  • Espresso 9.0
due.caffe
due.caffe Uiteraard is restaurant Ivy niet echt een 'koffiespot' (je kunt er niet heen voor uitsluitend koffie), maar ik vond dat de koffie hier niet onbesproken mocht blijven.
due.caffe
due.caffe De barista van Ivy is Nederlands kampioen Dutch Barista Championship 2012: http://bit.ly/T36g7M